Weboldal átirányítása titkosított kapcsolatra (http forgalom átirányítása https-re)

Az SSl bekapcsolása weboldalunkhoz  még nem jelenti automatikusan azt, hogy a sima elérésünk forgalma átirányítódik a biztonságos kapcsolatra , vagy elérhetetlen lesz. Párhuzamosan fog mind a kettő működni. Pl: http://cweb.hu  és https://cweb.hu is működni fog, értelemszerűen a böngészők jelezni fogják a http:// előtagra a nem biztonságos figyelmeztetést. Ezzel alapvetően semmi gond nincs. De a legtöbb weboldal tulajdonos joggal azt szeretné, ha egyáltalán ne lehetne sima kapcsolaton keresztül elérni az oldalukat. Ilyenkor a sima kapcsolatot át kell irányítanunk a létrehozott biztonságos elérésünkre. Ezt több féle képpen is megtehetjük:

Cpanel átirányítás

Cpanel ->Tartományok -> Átirányítások menüben válasszuk ki a domaint, majd az Ide irányít át-hoz írjuk be a domainunk https://-el kezdődő nevét, jelöljük be Helyettesítő átirányítást, és nyomjunk a Hozzáadás gombra. Az alábbi képen látható, hogyan is kell kinéznie a kitöltött űrlapnak:

Hozzáadás után lejjebb láthatjuk az aktuális átirányításokat, ezeket törölhetjük ha nem sikerült esetleg megfelelően létrehozni.

További átirányítási lehetőségek:

htaccess átirányítás

WordPress átirányítása titkosított kapcsolatra

itt: Biztonság és adatmentés
Hasznos volt ez a segítség?