Saját e-mail cím hozzáadása Gmailben

Az asztali levelezőprogramok (mint pl. a Mozilla Thunderbird vagy az Outlook), helyett sokan használják a Gmailt, ami  mára már a legnépszerűbb e-mail kliens lett.

A Gmail valóban nagyon gyors és felhasználóbarát, sok esetben azonban a felhasználók nincsenek tisztában azzal, hogy a saját domain nevük alatt működő  levelezésüket is kezelhetik a Gmailben, ennek a beállítását mutatjuk most be:

A Gmail fiókban kattintson a jobboldali fogaskerék ikonra, majd a Beállítások gombra.

Ezt követően a Fiókok és importálás fülön keresse meg az “E-mailek ellenőrzése más fiókokban” sort, majd klikkeljen az “E-mail fiók hozzáadása” gombra.

 

A felugró ablakban először azt az e-mail címét kell megadnia, melyet a Gmailben szeretne kezelni. (Pl. info@cweb.hu). A következő lapon válassza az “E-mailek importálása a másik fiókomból (POP3)” opciót! Az ezt követő lapon meg kell adnia a kiszolgálóadatokat. Ezeket az e-mail szolgáltatójától kaphatja meg. Ha a Cweb.hu-tól vesz igénybe tárhelyszolgáltatást, kattintson a  CPanel kezelőfelületén az E-mail fiókok menüpontra, majd a beállítani kívánt e-mail cím mellett a Connect Devices gombra.

Postafiók adatok a cPanel felületen:


A megjelenő kiszolgálóadatokat állítsa be a Gmailben:

A továbblépés után válassza az “Igen, szeretnék az en@encegem.hu nevében e-mailt küldeni” opciót.

Adja meg a kimenő kiszolgáló adatait is:

Ezt követően nincs más hátra, mint az e-mail címére kiküldött levélben megerősítenie a szándékát.

Gratulálunk, ha idáig eljutott, már a kedvenc levelezőprogramjában használhatja a saját, céges vagy személyes e-mail címét!

 

itt: Levelezés
Hasznos volt ez a segítség?