Mysql adatbázis létrehozása Cpanelben

Az előző részben taglaltuk a weboldal feltöltését a tárhelyre amennyiben statikus. De mi van ha dinamikus weboldala van? Akkor szüksége lesz adatbázisra is a működéshez. A CPanelen a mysql adatbázis létrehozása legegyszerűbben a Mysql adatbázis varázslóval lehetséges. Lépjünk be a Cpanel-be:

Töltsük ki a megjelenő mezőket, értelem szerűen:

2. Adja meg az adatbázishoz tartozó felhasználó adatait. használjon erős jelszavakat, alul a csík mutatja mennyire erős a választott karaktersor. Használhatja a jelszógenerátort is megfelelően magas biztonságú jelszavak létrehozásához.

 

Határozza meg a felhasználó jogosultságait. Itt ha nem tudja pontosan mit miért, válassza az Összes jogosultság jelölőnégyzetet. Ezzel létre is hoztuk az 1. lépésben megadott adatbázishoz a 2. lépésben létrehozott felhasználót.

Mysql hoszt ha saját tárhelyéről csatlakozik: localhost

Port: 3306

Mysql adatbázis: Az 1. lépésben létrehozott adatbázis neve.

Mysql felhasználó: A 2. lépésben létrehozott felhasználó

Jelszó: A 2. lépésben megadott jelszó

Ezzel el is készült az adatbázisa, a felhasználó és jelszóval együtt. Az adatok birtokában már fel tud tölteni adatbázis táblákat, vagy telepíthet előre megírt portálmotorokat,alkalmazásokat, dinamikus weboldalakat.

Ha szeretne 1 kattintással portálokat, alkalmazásokat, webshopokat telepíteni, kattintson a weboldal létrehozása alkalmazástelepítővel cikkünkre.

itt: Adatbázis Cimkék: adatbáziscpanelmysqlphpmyadmin
Hasznos volt ez a segítség?