Kapcsolódás a MySql adatbázishoz

Egyes programoknak adatbázis hozzáférésre van szüksége. Ha például WordPress, Joomla vagy Drupal rendszereket telepít a webtárhelyre, akkor biztosan szüksége lesz  MySql adatbázisra.

Ha telepítéshez az adminisztrációs felület telepítőjét használja, akkor az létrehozza Önnek a szükséges adatbázisokat és felhasználókat! Ilyen esetben nem kell külön Mysql adatbázist létrehozni, de lehet már meglévő adatbázisba is telepíteni, ezeket az Advance menüben lehet beállítani.

Gyakran előforduló hibák Mysql kapcsolódásnál

  • Ha még nem hozott létre adatbázist és felhasználót, azt könnyedén megteheti a MySQL adatbázis létrehozása leírás alapján
  • Ha már létező oldalt hozna át hozzánk, akkor figyeljen rá, hogy általában az adatbázis név, felhasználó és jelszó eltér előző szolgáltató beállításaitól. Ezt a konfigurációs fájlban tudja állítani, legegyszerűbben a cPanel fájlkezelővel.
  • A tárhelyhez kapcsolódó adatbázis és adatbázis felhasználók neve minden esetben a tárhely azonosítójával és egy aláhúzás jellel kezdődik, amit az adminisztrátori felület automatikusan hozzáad a megadott nevekhez a létrehozás után. A különböző konfigurációs fájlokban így kell hivatkozni rájuk! Például: valami_dbneve
  • Az adatbázishoz hozzá kell kapcsolnod az adatbázis felhasználót is, és meg kell adnod a jogait. Javasoljuk, hogy minden jogot engedélyezz az összekapcsoláskor.
  • Adatbázis host-nak mindig localhost címet adjuk meg.

El lehet-e távolról érni a mysql adatbázisomat?

Biztonsági okokból nem minden szerverünkön lehet működő mysql-hez távolról  kapcsolódni. Amennyiben nem tud kapcsolódni automatikusan a Távoli mysql engedélyezése után, kérem keresse fel ügyfélszolgálatunkat, és ha fix ip címe van azt hozzáadjuk a tűzfalhoz. Dinamikus ip-vel rendelkező felhasználóinkat – ha nélkülözhetetlen – átköltöztetjük olyan szerverre, ahol engedélyezett a távoli mysql elérés.

itt: Adatbázis
Hasznos volt ez a segítség?