Domain DNS zónák szerkesztése

Ha domaint és hozzá tartozó tárhelyet rendelt nálunk, akkor alapbeállításként már minden konfigurálva van, hogy a domain a tárhelyre mutasson. Az itt található beállításokat csak akkor használja, ha új DNS rekordot szeretne létrehozni, vagy a domaintaldomaint másik IP címre (másik IP címen található tárhelyre) szeretné irányítani, esetleg a levelezést irányítaná más szolgáltatóhoz(pl. Gsuit, Outlook), vagy pl google ellenőrző TXT rekordot adna hozzá.

Mikor lehet szükség a domain DNS rekordjainak módosítására?

Ha a domaint másik szerverre irányítaná, pl Unas, Shoprenter üzlet üzemeltetése, VPS szerver használatához (A és Cname rekord), vagy a levelezést szolgálná ki más szolgáltató(MX rekord), vagy bármely okból kiegészítő rekordokat(TXT) kell hozzáadni a dns zónához.

Amennyiben a domain neve A rekordját módosítja, a domain levelezése is át fog állni a másik szerverre. Ha a domain levelezését nem akarja módosítani, akkor állítsa át a domain MX rekordját mail.domainnev.hu -ra,  és ellenőrizze a mail.domainnev.hu A rekordja  a szerverünk IP címére mutasson.

A rekordok szerkesztéséhez lépjünk be a Cpanel kezelőbe (belépés ügyféladminból), majd nyissuk meg a Zone Editor menüt:

Majd a szerkeszteni kívánt domain melletti segédgombok közül válasszuk a Kezelés opciót:

Belépve a domain DNS rekordjait láthatjuk, ahol több mindent is meg tudunk tenni egy kiválasztott rekorddal:

1, A Szerkesztés gombra kattintva egy meglévő rekord értékeit tudjuk állítani

2, Új A, MX, Cname, TXT, SRV, stb rekordot adhatunk hozzá

3, Törölhetjük a rekordot

itt: Domain
Hasznos volt ez a segítség?